NMF Friesland Samen voor een mooi en duurzaam Fryslân.
Friese bruggen worden podium voor kunst

Friesland is een provincie met veel water en dus ook veel bruggen. Een groot deel van de Friese bruggen, in totaal circa tachtig, worden dit vaarseizoen onder de projectnaam Brug, Brêge, Bridge omgetoverd tot expositieruimte voor kunst. Hiermee opent Friesland een expositieruimte die zich uitstrekt over de gehele provincie.

Gedurende het vaarseizoen van het Culturele Hoofdstadjaar worden tachtig bruggen van kunstwerken voorzien. Om de mienskip bij het project te betrekken, schreef de Friese Milieu Federatie in de zomer van 2017 een wedstrijd uit: inwoners konden een foto, kunstwerk of tekst insturen om van de bruggen een podium voor kunst te maken. Het thema van de wedstrijd was ‘verbinding’, want een brug is een symbolische verbinding tussen natuur, cultuurhistorie en water.

Winnaars
In december 2017 koos een vakjury uit 247 inzendingen twintig winnaars. De winnende afbeeldingen komen op doeken, gemaakt van weggegooide petflessen, onder de Friese bruggen te hangen. Daarnaast zijn er ook andere partijen, waaronder het Wetterskip en Culturele Hoofdstad, die kunstwerken onder de bruggen plaatsen. Van april tot en met september 2018 kunnen inwoners van Fryslân en (water)toeristen genieten van prachtige beelden en teksten op open bruggen.

Partners
Het project Brug, Brêge, Bridge is een project voor LF2018 en een initiatief van de Friese Milieu Federatie. Het project wordt onder andere ondersteund door de Friese Milieu Federatie, Wetterskip, Rijkswaterstaat, de Friese gemeenten, LF2018 en de provincie Fryslân.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Froukje Hernamdt via 06 – 86 81 66 45 of Lisette Bokma, 06 – 25 03 20 44. Voor pers en publiciteit kunt u contact opnemen met Ingrid van der Geest 06 – 50 95 76 09 of Jacqueline IJzerman 06 – 15 35 85 20.

Volg ons via social media
Wij worden gesteund door:
Provincie Fryslân
CBF