NMF Friesland Samen voor een mooi en duurzaam Fryslân.
Menu
Water Natuurlijk Fryslân organiseert op zaterdag 23 februari een winterse natuurwandeling vanuit Rijs naar het Mirnser Klif

Water Natuurlijk Fryslân organiseert op zaterdag 23 februari een winterse natuurwandeling vanuit Rijs naar het Mirnser Klif

Organisatie:Water Natuurlijk Fryslân

Tijd:14.00 uur

Datum:23 februari 2019

Locatie:parkeerterrein van Sybrandy's speelpark. Let op! Het adres suggereert dat u in Oudemirdum moet zijn, maar het speelpark ligt vlak bij Rijs).

Adres:Jan Schotanuswei 71, 8567 HH Oudemirdum.

Kosten:Deelname is gratis.

Meer informatie:Graag van te voren opgeven bij Fêdde Bergsma via emailadres: feddeb@xs4all.nl Geef uw naam door en met hoeveel personen u mee wilt doen. In het standpaviljoen "Mirnser Klif" kunt u desgewenst een drankje kopen of een hapje eten.

De wandeling staat in het teken van het (succesvolle)  verzet van de Gaasterlandse bevolking tegen een plan om vlak voor de kust een industriële zandwinning te realiseren.

We wandelen door de Sefonsterpolder (natuurontwikkeling) via het Rijsterbos naar het Mirnser Klif. Een prachtig en uniek gebied. Tijdens de wandeling staan we hier en daar stil bij interessante plekken en/of als er iets bijzonders te zien is.

Op het klif aangekomen rond 15.00 à 15.30 uur  zal Tieneke Clevering, lijsttrekker van Water Natuurlijk Fryslân een korte inleiding verzorgen.

Daarna vertelt Marten Wesselius een en ander over de (natuur) waarden van de Friese IJsselmeer kust, het IJsselmeer en de kliffen.

De wandeling naar het klif duurt ongeveer een tot anderhalf uur.

 

 

Volg ons via social media
Wij worden gesteund door:
Provincie Fryslân
CBF