NMF Friesland Samen voor een mooi en duurzaam Fryslân.
Menu
WANDELEN DOOR DE NATUUR VLAKBIJ KATLIJK

WANDELEN DOOR DE NATUUR VLAKBIJ KATLIJK

Organisatie:It Fryske Gea

Tijd:10:00 - 12:00

Datum:10 november 2018

Locatie:Katlijk

Adres:Katlijk

Kosten:Volwassenen: € 4.00, Volwassenen – lid: Gratis, Kinderen (t/m 12 jaar): € 2.00, Kinderen – lid (t/m 12 jaar): Gratis

Meer informatie:Beschikbaarheid: 13 plaatsen

Bezoek website

Heb jij zin in een verrassende ontmoeting met de verschillende bewoners van het oude wandelbos vlakbij Heerenveen? Kom dan mee op onze wandelexcursie. Het Ketliker Skar wordt beheerd door onze reuzenkoeien, de Schotse hooglanders. Met hun lange vacht en grote horens kunnen ze prima leven in de ruige omstandigheden van dit gebied. Dankzij deze runderen blijft het prachtige terrein open. Ze zijn namelijk dol op hoge planten en grassen, deze smikkelen ze er lekker tussenuit.

Het cultuurbos heeft een statig karakter en lange rechte lanen. Eind vorige eeuw heeft de familie Bieruma Oosting dit bos aangelegd om hout te produceren. Tegenwoordig leven er vele verschillende soorten dieren en planten. Je kunt naast de Schotse hooglanders ook damherten en reeën tegenkomen. De vele bosvogels zijn te mooi om over te slaan. Aan de rand van het bos bevindt zich een uitkijktoren die een prachtig uitzicht biedt over het beekdalgebied de ‘Tjongervallei’. Dit is het beekdal van de rivier de Tjonger.

Onze natuurgids vertelt je tijdens deze wandelexcursie vol passie over dit gebied en al haar schoonheden. Laat je verrassen en kom genieten van de gezonde buitenlucht.

Interesse?

Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via onderstaand formulier of bel 0512 – 38 14 48. Aanmelden op zaterdagen kan alleen via 0511 – 53 96 18 (let op: bereikbaar tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen). Vraag bij meer dan 8 personen een groepsexcursie aan!

Volg ons via social media
Wij worden gesteund door:
Provincie Fryslân
CBF