NMF Friesland Samen voor een mooi en duurzaam Fryslân.
Menu
VOGELS SPOTTEN LANGS DE ZEEDIJK AAN DE WADDENKUST

VOGELS SPOTTEN LANGS DE ZEEDIJK AAN DE WADDENKUST

Organisatie:It Fryske Gea

Tijd:13.00 - 16.00 uur

Datum:16 december 2018

Adres:Hallum

Kosten:Leden gratis, Volwassenen € 4,00 en kinderen tot en met 12 jaar € 2,00

Meer informatie:Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00 uur) via onderstaand formulier of bel 0512 – 38 14 48. Aanmelden op zaterdagen kan alleen via 0511 – 53 96 18 (let op: bereikbaar tijdens openingstijden bezoekerscentrum Nationaal Park de Alde Feanen). Vraag bij meer dan 8 personen een groepsexcursie aan!

Uniek! Dat is deze carpooltocht, waarmee je met eigen auto als een ware vogelspotter op pad gaat langs de Waddenkust. Hoe? Onder begeleiding van onze natuurgids, een echte vogelkenner. Ontdek de grote vogelrijkdom terwijl we van Hallum over de zeedijk naar de Bantpolder rijden. Onderweg stoppen we geregeld voor leuk en interessant nieuws over de vele ganzen, roofvogels en steltlopers die we tegenkomen. Vergeet je verrekijker niet!

Vogels spotten saai? Niet als je weet dat de Waddenkust jaarlijks meer dan een miljoen wintergasten ontvangt. Het is een waar vogelparadijs! Ze komen hier rusten, broeden en foerageren, omdat in de winterperiode hun broedgebied te weinig voedsel biedt. Voor jou dé kans om roofvogels als het smelleken of de slechtvalk te spotten! De slechtvalk is werelds snelste vogelsoort, met wel 200 tot 260 km per uur op de teller! Indrukwekkend? Dat zijn ook de enorme hoeveelheden ganzen. Ze komen met tienduizenden tegelijk langs. Van de rotgans verblijft soms een vijfde deel van de wereldpopulatie hier en van de brandgans zelfs een derde deel. Naar zeggen is het dan ook “spectaculair als ze allemaal tegelijk opvliegen bij het naderen van een roofvogel”. Genoeg moois om te zien dus!

 

Volg ons via social media
Wij worden gesteund door:
Provincie Fryslân
CBF