NMF Friesland Samen voor een mooi en duurzaam Fryslân.
Menu
Samen met IVN Súdwesthoeke kennismaken met De Twigen

Samen met IVN Súdwesthoeke kennismaken met De Twigen

Organisatie:IVN Súdwesthoeke

Tijd:10.00 - 12.00 uur

Datum:14 juli 2018

Adres:De Twigen

Zaterdag 14 juli organiseert IVN Súdwesthoeke een natuurwandeling door De Twigen. De wandeling start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. U kunt zich aanmelden bij natuurgids Constance Smit via email constance-smit@hetnet.nl.

De Twigen is een bijna 20 ha groot natuurgebied gelegen tussen Joure en Sneek. Tijdens de wandeling zal Constance u informeren over de ontstaansgeschiedenis van het gebied en over de aanwezige flora en fauna. Er zijn diverse biotopen waardoor verschillende soorten vogels, vleermuizen, kikkers, padden, vlinders en libellen zich er thuis voelen. Daarnaast zijn allerlei planten en mossen te vinden, waaronder enkele die op de rode lijst staan. Luut de Zee van de Vlinderwerkgroep Friesland wandelt mee om iets te vertellen over de vlinders die we tegenkomen en om misschien nog meer leuke weetjes met ons te delen.

U vindt De Twigen als volgt: U rijdt naar de Tramwei in Joure (de oude weg naar Sneek). Komt u vanaf Joure dan is de ingang naar De Twigen aan de linkerkant van de weg voorbij de afslag naar de snelweg. Niet bij de elektriciteitsmast, maar ongeveer 100 meter verder! Er staat een ijzeren hek bij de ingang en de natuurgids wacht u daar op.

Volg ons via social media
Wij worden gesteund door:
Provincie Fryslân
CBF