NMF Friesland Samen voor een mooi en duurzaam Fryslân.
Menu
Het Grote Grutto Theater Natuurmuseum Fryslân

Het Grote Grutto Theater Natuurmuseum Fryslân

Organisatie:Natuurmuseum Fryslân

Datum:25 januari 2018

Adres:Schoenmakersperk 2 8911 EM Leeuwarden

Meer informatie:25 januari 2018 t/m 2 september 2018

Bezoek website

In voorgaande jaren hebben bezoekers van het Natuurmuseum Fryslân al kennis mogen maken met de koning van de weide, de grutto. Tijdens de Grote Grutto Race in de voorjaarsvakantie van 2014 konden kinderen met hun pakes of beppes of andere volwassenen als grutto of fietser de trek van de grutto op een levend ganzenbordspel beleven. In de expositie ‘Het jaar van de Grutto’ konden bezoekers het leven van de grutto volgen aan de hand van foto’s, filmpjes, opgezette grutto’s en grote striptekeningen. In 2015 maakten zo’n 2300 basisschoolleerlingen kennis met de grutto tijdens het schoolprogramma ‘Meer bloemen in de wei maken grutto’s blij!’. Allemaal activiteiten als opmaat naar de grote tentoonstelling in 2018. Eindelijk is het zover: de grutto keert terug op de binnenplaats van het Natuurmuseum, in het Grote Grutto Theater!

Het Grote Grutto Theater is een samenwerking met Kening fan ‘e Greide. Dit burgerinitiatief vraagt aandacht voor de toekomst van het weide- en cultuurlandschap en al het leven en werk daarin en omheen, en dus ook onze weidevogels. Het is een club van betrokken en enthousiaste doeners die samen kiezen voor een nieuwe, multidisciplinaire aanpak om de toekomst van het weidelandschap aan de kaak én veilig te stellen.

Het concept voor deze unieke beleving is gemaakt door Theun Mosk. Mosk studeerde aan de Theaterschool in Amsterdam (opleiding theatermaker, techniek en theater) en aan de Gerrit Rietveld Academie (theatervormgeving). Hij maakt ontwerpen voor (muziek)theater, opera, dans, tentoonstellingen en maakt ook autonome installaties.

Het Grote Grutto Theater neemt de wereld van de grutto als centraal vertrekpunt. Kleine ruimtes worden verschillende ervaringen en zijn gericht op beleving. Het is geen doorsnee expositie. Je kruipt in de huid van de grutto, beleeft zijn wereld en worden zintuigen op de proef gesteld!

Het Grote Grutto Theater is te zien vanaf 25 januari 2018 t/m 2 september 2018

Een productie van Theun Mosk en Natuurmuseum Fryslân in samenwerking met Kening fan ‘e Greide.

Volg ons via social media
Wij worden gesteund door:
Provincie Fryslân
CBF