NMF Friesland Samen voor een mooi en duurzaam Fryslân.
Menu
Cursus Flora en Fauna van het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân – Vogels’

Cursus Flora en Fauna van het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân – Vogels’

Organisatie:Bezoekerscentrum Mar en Klif en natuurkenner Ep van Hijum

Tijd:19.30 uur - 22.00 uur

Datum:16 november 2017

Locatie:Bezoekerscentrum Mar en Klif

Adres:Bezoekerscentrum Mar en Klif De Brink 4 8567 JD OUDEMIRDUM

Kosten:de kosten zijn € 5,= per persoon per avond inclusief koffie/thee.

Meer informatie:Lijkt het u leuk om op een laagdrempelige manier kennis op te doen over de natuur? Dan nodigen wij u van harte uit om deel te nemen aan deze cursus. Opgave is gewenst en kan via www.marenklif.nl

Bezoekerscentrum Mar en Klif en natuurkenner Ep van Hijum organiseren in het seizoen 2017/2018 een interessante cursus over de flora en fauna van het Nationaal Landschap. De cursus is geschikt voor zowel kenner als leek en geïnteresseerden kunnen kiezen om één avond of alle avonden te volgen.  

Cursus Flora en fauna van het Natuurlandschap – Vogels
Tijdens de cursusavonden komen veel soorten uit het planten- en dierenrijk aan bod. Op donderdagavond 16 november ligt de focus met name op vogels: vogeltrek, wintervogels, trek- en standvogels en insecten in de winter zijn een aantal onderwerpen die behandeld zullen gaan worden.

Cursisten worden op een lichtvoetige manier meegenomen door de natuur. Kennis vergaren is belangrijk maar dat is zeker niet het enige. Veel belangrijker is de verwondering over alles wat groeit en leeft.  Verwondering en kennis zijn de basiselementen voor bewustwording en bescherming van de natuur. Eigen inbreng is welkom en waardevol, want met elkaar bepalen wij wat er de volgende cursusavond aan bod moet komen. Ook is er tijdens elke cursusavond alle gelegenheid om vragen te stellen en om meegebrachte foto’s uit de natuur te determineren.

Inloop is vanaf 19:30 uur, de cursus start om 20.00 uur en duurt tot omstreeks 22.00 uur. De overige cursusdata zijn: 15 februari, thema: Vlinders en andere dieren, 15 maart, thema: Libellen en andere dieren en 19 april, thema: Dieren in de lente. Indien gewenst kunnen er excursies worden georganiseerd om de opgedane kennis in praktijk te brengen en uit te bouwen.

Volg ons via social media
Wij worden gesteund door:
Provincie Fryslân
CBF