NMF Friesland Samen voor een mooi en duurzaam Fryslân.
Menu
Biodiversiteitsweken van start

Biodiversiteitsweken van start

Friese Milieu Federatie, provincie Fryslân, gemeente Leeuwarden en Kening fan ‘e Greide presenteren de biodiversiteitsweken. De komende weken vinden er in de provincie talrijke bijeenkomsten plaats rondom thema’s als landschap, landbouw en biodiversiteit. Wij houden u op de hoogte middels een gezamenlijke biodiversiteitsagenda.

Springtij 2018
De negende editie van het Springtij Forum vindt plaats van 27 t/m 29 september op Terschelling. Springtij werkt aan een duurzame wereld. Je kunt geen probleem meer oplossen zonder over de rand van je eigen denk- en werkwereld te kijken, en naar het systeem waarbinnen jijzelf (jouw organisatie, jouw sector, jouw land) functioneert. Springtij zorgt ervoor dat zowel de waarschuwingen als de vernieuwingen zichtbaar zijn. Internationale spekers gaan in op het thema ‘In search of a new balance’.

Link: www.springtij.nu
Wanneer: 27 september 2018 tot en met 29 september
Wat:  Springtij Forum
Waar: Terschelling
Tijden: Vanaf 16.00 uur.

In oade oan ‘e Kening fan Syb van der Ploeg, Piter Wilkens e.a.
Als onderdeel van het symposium van de International Wader Study Group kunt u op vrijdag 28 september genieten van een uniek concert van beroemde Friese zangers die hun ‘godwit’ liederen in de grote Gertudis kerk in Workum presenteren. Naast de bezoekers van de conferentie staat dit evenement ook open voor mensen uit de omgeving. Onder de artiesten die “In oade oan ‘e Kening” brengen: Syb van der Ploeg (de Kast), Piter Wilkens, Wiebe Kaspers & band & kinderkoor, Nynke Laverman & Sytze Pruiksma, Xigatze, Henk de Boer, Jitske Draijer, Fanfare Studio it Heidenskip en Theater groep “Yn it oare fel”, It Heidenskip.

Kaartjes: €5,-
Link: Reserveren kan via www.kingofthemeadows.eu
Wanneer: 28 september 2018
Wat: IWSG: LF2018 “In ode oan de Kening”
Waar: Gertudis kerk in Workum
Tijden: 19:30 uur zaal open / 20:00 uur aanvang concert.

Wandelen over de heide van het Mandefjild
Genieten van de heide? Ga dan eens mee met een wandeling over het Mandefjild. Een excursieleider neemt u mee op een stevige wandeling door het gebied. U hoort de verhalen over de schaapskudde en loopt door de eeuwenoude holle weg.

De eenzame dennen en berken in het open veld zijn het terrein van de geelgors. Hij voelt zich hier thuis. Wanneer u goed luistert klinkt zijn zang net als de eerste tonen van de vijfde symfonie van Beethoven. Benieuwd naar deze muzikale vogel? Met dit ezelsbruggetje gaat de aanwezigheid van dit knalgele vogeltje niet meer aan u voorbij. Het Mandefjild heeft alles in zich voor een mooie excursie. Een absolute aanrader om lekker actief te zijn en ook nog wat nieuws te leren!

Link: www.itfryskegea.nl
Wanneer: 29 september 2018
Wat:  Wandelen over de heide van het Mandefjild
Waar: Mandefjild, Bakkeveen
Tijden: 10:00-12:00 uur

Music of Migration
Op zaterdag 29 september kunt u genieten van een optreden van Sytze Pruiksma & Theunis Piersma in Sud 154, Workum. Zij spelen hun stuk “Music of Migration”. Dit optreden is ook onderdeel van het congres van de International Wader Study Group en LF2018

Kaartjes: €5,-.
Link: Reserveren kan via:www.kingofthemeadows.eu
Wanneer: Zaterdag 29 september
Wat: Music of Migration
Waar: Sud 154, Workum
Tijden: 20:00 uur zaal open voor publiek / 20.30 uur aanvang concert.

 

Eten op Frijlân
Komen eten op Frijlân. Een unieke manier om kennis te maken met het bijzondere project Frijlân. Op dit stukje grond van nog geen hectare grootte, wonen 5 vrouwen die allen zo bewust mogelijk eten, leven. Zij zijn allen zelfstandig onderneemster en werken elk op eigen vakgebied aan bewustwording. Daarnaast runnen ze op vrijwillige basis, Stichting Frijlân. Frijlân biedt een lunch aan op zaterdag 29 september van 12 – 14 uur.

Deelnemers kunnen bij elke wooneenheid (4 yurten en 1 woonwagen) een lekker hapje halen en krijgen dan ter plaatse van de bewoners uitleg over de maaltijd, de woning, permacultuur en/of wat ze beogen met Frijlân. U bent vrij op het terrein rond te kijken.

Link: Aanmelden tot 24 uur van te voren via info@frijlan.nl. Prijs: €2,50
Wanneer: Zaterdag 29 september
Wat: Eten op Frijlân
Waar: Frijlân
Tijden: 12:00-14:00 uur

 

Volg ons via social media
Wij worden gesteund door:
Provincie Fryslân
CBF