NMF Friesland Samen voor een mooi en duurzaam Fryslân.
De Friese Milieu Federatie (FMF) zoekt per direct een Trekker Gebiedsgericht werken (1.0 fte)

De FMF inspireert mensen, bedrijven en overheden in de transitie naar een duurzame samenleving en treedt op als aanjager en verbinder. Wij zijn bezig met een transitieproces naar een agendasettende, pro-actieve netwerkorganisatie. De FMF zoekt daarbij kansen, creëert handelingsperspectieven voor burgers, bedrijven en overheden en stimuleert de uitvoering. Wij werken vanuit thema’s waarbij opgaven op het gebied van klimaat, biodiversiteit en omgevingskwaliteit centraal staan. In het kader van de kanteling naar een meer netwerkgerichte organisatie zoeken wij een trekker op het gebied van integraal (gebiedsgericht) werken.

Functieomschrijving
Als trekker werk je namens de FMF in Fryslân aan een gebiedsgerichte aanpak. Je begeleidt op gebiedsniveau de transitie die nodig is op het gebied van biodiversiteit, water, klimaat en ruimtelijke kwaliteit. Je bent bezig met gebiedspilots Omgevingswet en Veenweidevisie en participeert in diverse gebiedsprocessen zoals Better Wetter en de Potmarge zone. Ook ben je actief in de streekagenda’s van de provincie Fryslân.

Jouw rol is om sturing te geven aan het thema, de samenwerking te versterken met onze netwerkpartners en concrete handelingsperspectieven te ontwikkelen. Je bent een spin in het web op het gebied van de gebiedsgerichte aanpak en jaagt projecten en activiteiten aan. Tevens zorg je voor de financiering daarvan.

Je profiel
Je hebt een relevante opleiding op WO/HBO-niveau, Verder beschik je over de volgende kwaliteiten:

• Je hebt een duidelijke en inspirerende visie op het gebied van gebiedsgerichte aanpak
  • Je bent een netwerker, inspirator en verbinder, bent daadkrachtig en initieert kansen
  • Je hebt kennis van zaken op het gebied van de fysieke leefomgeving (water, natuur, landbouw en ruimtelijke ordening)
  • Je hebt een groen hart en wilt je graag inzetten voor een mooie en duurzame provincie en bent bekend met de laatste ontwikkelingen op het gebied van de Omgevingswet
  • Je bent bedreven in het acquireren, ontwikkelen en managen van projecten.
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht en bent actief op social media.

Wij bieden

• een afwisselende functie voor 36 uur per week;
  • een dynamische netwerkorganisatie waarin je met grote mate van zelfstandigheid kunt werken;
  • standplaats is Leeuwarden;
  • een gemotiveerd team en collega’s die vastberaden werken aan een mooie en duurzame provincie;
  • een tijdelijke aanstelling voor twaalf maanden met uitzicht op verlenging (afhankelijk van acquisitieresultaten en functioneren).

Contact:
Neem voor meer informatie contact op met directeur Hans van der Werf
h.vander.werf@friesemilieufederatie.nl 06-83488188.

Volg ons via social media
Wij worden gesteund door:
Provincie Fryslân
CBF